Bubbles ’n’ Bites wijn in de Top 100 Italian Wines 2016.

De beroemde wijnschrijver James Suckling heeft Il Rosso van Decugnano dei Barbi op plaats 80 gezet. Daarmee bevestigt hij wat wij natuurlijk al lang wisten Deze wijn is bijzonder en verdient meer bekendheid en waardering.

James gaf ‘m al eerder 94/100 punten en heeft hem nu dus ook op de tachtigste plaats van zijn top 100 gezet. Aandacht gegarandeerd want deze wereldwijd gerespecteerde wijnrecensent is een voormalig redacteur van Wine Spectator en bestiert nu zijn eigen site JamesSuckling.com.

Maar laten we het even over de wijn en zijn maker hebben. Hoewel de regio Orvieto (Umbrië) bekent is om zijn witte wijnen, zijn wij voor een rode gevallen. Il Rosso, de top rode wijn van het huis Decugnano dei Barbi, is een blend van Sangiovese, Syrah en Montepulciano en gedeeltelijk gerijpt  op Frans eiken hout voor 12 maanden. De wijn heeft een volle body en zachte tannines. Een stoere Italiaan, voortgekomen uit de samenwerking van vader Claudio Barbi en zoon Enzo. Geboortegrond is het zonnige heuvellandschap van Fossatella di Corbara. Op een ondergrond van klei, mergel en fossiele schelpen zijn daar de Decugnano wijngaarden te vinden.

Ben je in de gelegenheid, bezoek Decugnano dei Barbi zeker. De klasse van het domaine, de traditionele gebouwen en de schitterende omgeving zullen je versteld doen staan. Je kunt er genieten van een sfeervolle wijnproeverij of zelfs een hele vakantie boeken in de fantastische villa op het landgoed.

Kijk voor de wijnen van Barbi op de webshop van Bubbles ‘n’ Bites

ilrosso-big