Chique friet van Sergio Herman

Goeie frites zijn een ‘guilty pleasure’ van topchef Sergio Herman. Daar kunnen wij ons wel in vinden. En omdat de man niet alleen van lekker koken houdt maar ook het marketingvak tot in de puntjes beheerst en feilloos lijkt aan te voelen waar alle Nederlandse Culies op zitten te wachten, start hij een keten (van 5) patatzaken. Huh..sorry..Frites Ateliers.

In juni opent het eerste atelier haar deuren aan de Venestraat 7 in Den Haag. Zoals we van hem gewend zijn, zijn alle onderdelen van het Frites Atelier-concept helemaal uitgewerkt. De interieurs zijn van de hand van Piet Boon, de in brons gegoten fornuizen van Frederik Molenschot en het personeel loopt in kleding van Robine Lempers (Fashion for Companies). De frietsausjes zitten in potten die speciaal gemaakt zijn door Cor Unum. Dit keramisch productiehuis leidt studenten op om bepaalde ambachtstechnieken toe te passen maar helpt bv ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Heel maatschappelijk verantwoord, dus is het extra leuk dat op de servetten cartoons van Kamagurka komen.

Vergeten we bijna waar het allemaal om draait. Om friet dus. Chique frites.
Herman is al tijden aan het proeven, testen en bakken geweest. Vele aardappelrassen, frituurtechnieken en natuurlijk toppings. Uiteindelijk heeft hij 5 sauzen gecreëerd: basilicum, peper, truffel, béarnaise en classic Belgische mayo. Deze zullen regelmatig wijzigen zodat je altijd een reden hebt om terug te komen. Om de prijs hoef je dat trouwens niet te laten. Moest je tot nu toe sparen om een avondje Sergio Herman-eten te kunnen bekostigen, binnenkort betaalt je slechts €3,50 tot € 6,- voor 250 gram Sergio frites.  En een portie biologische Zeeuwse groenten heb je al vanaf € 5,-

Verwacht geen kroketten en frikadellen. Daarvoor moet je naar Frietje van Pietje. En die zit altijd wel ergens in de buurt.

sh3

http://fritesatelieramsterdam.com