Inloopproeverij van Bubbles ‘n’ Bites

1.jpg

Kom buiten proeven!

Wat heeft een graffiti artist met Friese tuinmeubelen en schapenkaas te maken? En wat moet een barista met Brunello, Buddha to Buddha en een Big Green Egg? Helemaal niets. Juist daarom is het zo leuk om een aantal originele ondernemers bij elkaar te brengen en er simpelweg een heerlijke middag van te maken. Gewoon, omdat het kan. 

Natuurlijk is er niks mis met een recht-toe-recht-aan wijnproeverij. Stokbroodje erbij en genieten maar. Toch doet Bubbles ‚n’ Bites de dingen graag op haar eigen manier. Dus ook het organiseren van een inloopwijnproeverij. Buiten op het Bubble-erf, waren een aantal bijzondere bedrijven uitgenodigd. Sommige omdat hun product perfect aansluit op wijn (geitenkaas is heerlijk met een glaasje ..) maar anderen waren gevraagd om het goede verhaal achter hun onderneming.

Het uitgangspunt was om alle gasten iets leuks, lekkers en leerzaams te bieden. Wijn, kaas en koffie vallen duidelijk onder de categorie ‚lekker’. Vooral als het dan ook nog eens gaat om de biologische geiten- en schapenkaas van Kobunder uit Lippenhuizen en om de kunstige koffietjes van Casa Barista Femke van Heijnsbergen. De wijnen waren, hoe verrassend, van ondergetekende, dus dat zat ook wel snor.

Cateraar Culinaire Zaken combineerde de thema’s leuk en lekker met zijn demonstratie van de Big Green Egg. Een soort über-BBQ waarmee je kan grillen, bakken, slow cooken en zelfs roken en stomen. DE Wilde Oogst vulde dit mooi aan met een lesje „eetbaar onkruid plukken in je eigen tuin”. Leuk om te horen waarom al die lelijke brandnetels niet met de gifspuit bestreden moeten worden. In de soep of salade zijn ze heerlijk!

Tuike-Tuike (Fries voor „rustig aan”) bracht sfeer met de mooiste mediterrane planten zoals oude druivelaars en vijgenboompjes en de unieke Tuike Tuin Bankjes.  Praat je met Tuike’s Ben Kleter dan is het een feestje om met hem te filosoferen over aanleg en onderhoud van Hollandse tuinen. Nog zo’n feestje was de stand van Cuvi Sieraden en Accessoires. Rogier en Alien Wijnstok (met zo’n naam mag je natuurlijk niet ontbreken op een wijnproeverij!) hebben een origineel assortiment waar je gelijk hebberig van wordt.

Creativiteit komt alleen in mensen naar boven als ze relaxt zijn. Phunk le Chique zorgde hiervoor met zijn lounge beats zodat iedereen zich met een spuitbus kon uitleven bij graffiti kunstenaar Michel de Haan. 

Niet dat „we het bijna zouden vergeten” maar uiteindelijk ging het om de wijnproeverij. Dat was de verbindende factor van de middag. Bubbles ‚n’ Bites heeft een behoorlijke dwarsdoorsnede van haar wijnen kunnen laten proeven. Nieuwe cuvees zoals de Brunello van Lisini, de witte Bourgognes van Génot-Boulanger en een frisdroge rosé van Château Val Joanis. Bubbles ’n’ Bites signature drink Franciacorta was deze keer niet alleen in de brut en satèn versie te proeven maar ook in de rosé. Een elegante en zeer bijzondere wijn voor de alle liefhebbers. 

Het was een heerlijke middag. Wil je volgend jaar ook komen proeven? Abonneer je dan op het Bubbles ’n’ Bites Blog. Je krijgt automatisch een berichtje als het weer zover is.

Klik hier voor de foto’s van de inloopproeverij

 

Alle partners van de Bubbles ‘n’ Bites inloopproeverij:

Casa Barista Leeuwarden

Tuike-Tuike

Culinaire Zaken Haren en Big Green Egg

DE Wilde Oogst

Marcart

Kobunder Kaas

Cuvi Sieraden en Accessoires

DJ Phunk le Chique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *