Online wijnproeverij

Niets is onmogelijk. Zelfs een online wijnproeverij bijwonen kan.

Bubbles’n’Bites blijft ondanks de ‘intelligente lock down’ in ons land toch alle nieuwtjes in wijnland volgen. Vandaag deden we dit door een online wijnproeverij, georganiseerd door Montes Wines uit Chili, bij te wonen.

Of moeten we het een webinar noemen? Het maakt niet uit. De Nederlandse importeur DGS wijn had ervoor gezorgd dat we de te proeven wijnen in huis hadden en dus op tijd onze proefglazen konden vullen. We logden in met de telefoon en kregen een picture perfect op het scherm van vader en zoon Montes. Op het zonnige terras met op de achtergrond de prachtige wijngaarden in Colchagua Valley, vertelde het duo ons over hun geschiedenis (beide Frans geschoolde oenologen) en hun eeuwige zoektocht naar vernieuwing.

Het “online proeven” was zo gek nog niet. De wijnmaker vertelt wat, neemt zelf een slokje en vertelt nog wat meer. De deelnemers aan het webinar zijn verder niet in beeld en vragen kunnen alleen schriftelijk via de Q&A button gesteld worden. Eigenlijk wel zo relaxed allemaal.

De conclusie is dat thuis werken op deze manier best goed lukt! En, o ja, de wijnen van Montes zijn zeker de moeite waard.