Parker-punten voor Franciacorta’s van La Valle

museletjurk.jpg

Bubbles ’n’ Bites viert feest! De Franciacorta wijnen van haar ’eigen’ La Valle zijn beoordeeld door het toonaangevende wijntijdschrift Wine Advocate en hebben daarbij goede Parker-punten in de wacht gesleept. Ter info: Wine Advocate is een tijdschrift en de oprichter/goeroe-wijnschrijver Robert Parker is wereldwijd bekend geworden met zijn beoordelingssysteem. 

De wijnen die geproefd en gerecenseerd worden kunnen maximaal 100 punten krijgen. In de loop van de tijd is een goed cijfer van meester Robert zo belangrijk geworden, dat dit het succes van een wijn behoorlijk beïnvloedt. Geruime tijd keken consumenten, overal ter wereld, alleen maar naar de 
RP-punten van een fles. Was je liefhebber maar geen kenner dan was dit je leidraad in de wereld van dikke, zware maar uitstekende wijnen. 

Inmiddels drinkt Parker wat meer wijntjes alleen maar voor de lol en delen ook andere wijnschrijvers de punten uit voor Wine Advocate. We ontdekken een voorzichtige trend. Er wordt vaker over gebieden en wijnen geschreven die eerder niet of nauwelijks aandacht kregen. Niet alleen het uitgebreide artikel over Franciacorta in de Wine Advocate van december, geschreven door nieuweling Monica Larner, onderschrijft deze nieuwe wijnroute. Ook het gegeven dat er verder is gekeken dan de twee meest bekende huizen Ca’ Del Bosco en Bellavista, is een duidelijk signaal. 

En zo komt Robert Parker toch nog eens op het pad van Bubbles ’n’ Bites, wie had dat ooit gedacht! Wij wisten natuurlijk al lang dat La Valle heerlijke Franciacorta’s maakt. Maar nu weten de Amerikanen (en alle andere Parker-puntentellers) het ook. De wijnen scoorden tussen de 88 en 91 punten* en dat is een hele goede waardering voor deze elegante Italiaanse wijnen op de Schaal van Parker!

Check het aanbod Franciacorta’s in de Concept Store Aanbod Bubbles

 

* Wine Advocate recenseerde van La Valle: de Satèn, de 2006 Brut Millesimato Regium, de 2002 Dosaggio Zero Riserva Zerum en de Millesimato Naturalis Extra Brut

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *