The Jane is open!

lamp.jpg

Het is zover; het nieuwe restaurant van kookheld Sergio Herman is geopend. Jane woont tegenwoordig in de kapel van een oud Antwerps militair hospitaal, compleet gerenoveerd en is nu al verheven tot hèt culi cultconcept van deze tijd. Denk nu niet ‚daar ga ik snel een kijkje nemen en een hapje eten’. De eerste 3 maanden zijn al volgeboekt en langer in het vooruit worden geen reserveringen aangenomen.  Maar blijf het proberen want het is de moeite waard. Het interieur is van Piet Boon, de keuken zit in een soort theateraquarium en erboven hangt de Numb Skull, een mega neon schedel van de Afrikaanse kunstenaar Kendell Geers. Een imposante kroonluchter van 800 kg, met 150 lichtpunten, 10 meter breed en ingevlogen vanuit Beiroet, hangt midden in het voormalige godshuis. De kerkramen zijn aangepakt door Studio Job en voorzien met geprinte panelen; van deegrollers en duivels tot klokhuizen en kanonnen, er is van alles te zien. Op de bovenverdieping is The Upper RoomBar met een DJ booth, een gigantische bar en een apart team dat toegankelijke gerechten op een getatoeëerd fornuis met teppanyaki-plaat klaar maakt. In de kelder is een private dining room. Kan het nog kosmopolitischer en heftiger? Waarschijnlijk niet. Herman is gestopt met Oud Sluis en begonnen met The Jane om uit het 3-sterren keurslijf te stappen. Hij wilde meer vrijheid en een lossere werkomgeving. Is dat gelukt met z’n nieuwe meissie? We zullen zien. O ja, Jane schijnt ook hemels te koken.

Online (poging doen om te) reserveren: The Jane Antwerp

 

 

keuken

 

binnen

 

mes1

 

mes2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *