Vakantie inspiratie – Abruzzen

De vakantie is in aantocht. Weet jij al waar je naartoe gaat? Bubbles ‘n’ Bites geeft je wat (gastronomische) vakantietips.

Italië is -by far- onze favo bestemming. De mooiste wijnen en geweldig eten. Schitterende natuur en mooie steden. Wat dacht je van Abruzzen. Midden Italië, grofweg tussen Perugia en Rome. Lekker toeren door het Gran Sasso national park en bezoek dan zeker even L’Aquila. Doet deze naam een belletje bij je rinkelen? Het is de historische stad waar in 2009 een verwoestende aardbeving plaats had. Wil je niet de ‘ramptoerist’ uithangen blijf dan een nachtje slapen en ga er lekker eten. Je zult versteld staan van de spirit van de inwoners. Ze geloven in de wederopbouw van deze prachtige stad en zullen doorgaan tot alle gebouwen weer in ere zijn hersteld. En dat zal zeker de moeite waard zijn.

De B’n’B tip:
Hotel Novantanove Cannelle, Via Borgo Rivera 21, L’Aquila.
Ga gerust voor het volledige menu in het restaurant, laat je verrassen met saffraan risotto, gerookte kaas met fungi, lokale pasta en natuurlijk een Montepulciano d’Abruzzen. Bijvoorbeeld eentje van het huis Fosso Corno. Naast heerlijk rood hebben zij ook de meest funky wijnmaker van heel Italië!