Brood met pompoenpitten en fenegriekkaas

Dit is een fantastisch recept dat niet kan mislukken. Je hebt geen gist nodig omdat de baking soda en het zuur van de karnemelk genoeg ‘reactie’ geven. Serveer de bol lauw met wat heerlijke (rauwmelkse) kaasjes.

Succes!!

Ingredienten

250 gram bloem
1 dikke tl zuiveringszout (baking soda)
200 ml karnemelk
150 gr belegen fenegriek kaas (van Kaasboerderij De Gelder in Tijnje)
1 to 2 tl komijnzaad
50 gr geraspte (rauwmelkse) belegen kaas
12 gr pompoenpitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de bloem met de baking soda en een snuf zout in een beslagkom (KitchenAid). Giet al kloppend (gebruik natuurlijk de deeghaak) de karnemelk erbij. Houd een spatel bij de hand want het deeg blijft plakkerig. Niet te lang mengen. Gemengd is gemengd.
Snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de kaas en de komijnzaadjes bij het deeg en meng nog even kort maar goed. Haal het beslag uit de kom en leg op een met meel bestoven werkblad. Maak er een mooie bol van. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak ‘m een klein beetje platter. Snijd de deegbol van boven in met een scherp mes in. Ongeveer 1 cm diep. Strooi de pitten en de geraspte kaas er over.

Bak ongeveer 40 minuten. Serveer lauw met bijvoorbeeld mooie Hollandse kazen, geitenkaas of Serrano ham.

Drink hier een rijpe Pinot Gris bij.