Frambozen Prosecco

Frambozen-frizzante.jpg

Als het weer meezit dan kun je vanaf eind juni frambozen in het wild plukken. Langs bosranden en vaak verscholen onder heesters. Rijpe frambozen zijn licht zoet en fris zuur van smaak. Super gezond ook want ze barsten van de vitaminen C en de antioxidanten (je weet wel, die vrije radicalen-opvangers, goed voor hart- en bloedvaten enzo). Deze rooie rakkers schijnen ook heel goed voor de doorbloeding van je huid te zijn en helpen tegen eczeem. Anyway, als je frambozen koopt, let er dan op dat ze goed ruiken, heel zijn en eet ze zo snel mogelijk op. Je kunt ze namelijk maar hooguit 2 dagen in de groentela van je ijskast bewaren.

Wil je eens een keer wat originelers doen met dit heerlijke zomerfruit dan ze te mengen met yoghurt en muesli, maak dan heel simpel deze frambozen prosecco. Perfect om je gasten op een stralende zondagmiddag mee te verrassen.

Voor 4 personen heb je 4 grote glazen nodig, 2 bakjes frambozen, crushend ijs, koude prosecco, frambozensiroop bijvoorbeeld van Monin en een paar verse blaadjes munt.

Vul de glazen voor de helft met frambozen, crushend ijs en 2 blaadjes munt. Voeg een scheutje frambozensiroop toe en druk de frambozen een beetje fijn met een lepel. Vul de glazen aan met prosecco. Serveer direct. 

Proost op je gezondheid!!!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.