Bladerdeeghapjes met champignons

Goede recepten maken indruk door de heerlijke smaak en niet door hun lange lijst met ingrediënten. Als het dan ook nog redelijk makkelijk te maken is, zijn er geen redenen meer om het gerecht niet op zijn minst een keer uit te proberen. Heb je een feestje en wil je zalige warme hapjes serveren, probeer deze bladerdeeghapjes met champignons dan eens.

Ingrediënten:

  • pakje bladerdeeg
  • bakje champignons, in plakjes
  • hele ruime scheut sherry
  • peper
  • zout
  • ei, los geklutst
  • geraspte kaas
  • bieslook
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • kookroom

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot, snijd de knoflook in plakjes en fruit in een pan met dikke bodem. Doe de champignons erbij en zet aan. Giet er flink sherry over en laat wat inkoken. Room erbij en peper en zout. Kort laten garen.
Bladerdeeg ontdooien. Op bakblik het bakpapier uitspreiden. Bladerdeeg op papier leggen en het champignon mengsel erop scheppen. Vouw de flapjes dicht en bestrijk de bovenkant met het geklutste ei. Rasp de kaas erover en strooi wat bieslook erover.
20 minuten in de oven en warm/lauw serveren.

Schenk hier een chardonnay met lichte houtrijping bij en een betere Orvieto Classico.