De Japanse pannenkoek

okonom.png

In Amsterdam is er zelfs al een restaurant dat niets anders verkoopt: de okonomiyaki.

Deze Japanse pannenkoek is al heel lang zeer geliefd als Aziatisch street food. De naam is afgeleid van okonomi en yaki. Dit betekent zoiets als „gekookt zoals je wilt”. En dat is gelijk ook het mooie van deze snack. Je kunt erin doen waar je maar zin in hebt. Allerlei groenten, ingelegde gember, vis of vlees. Ook met de topping kan je je helemaal uitleven. De rode Tonkatsu saus vormt samen met de Japanse mayonaise de basis en verder kun je los met bonitovlokken, wakame (gedroogd zeewier) of wasabi furikake.

Er zijn twee soorten okonomiyaki. De Osaka- en de Hiroshima-variant (toegegeven, die laatste klinkt niet echt aantrekkelijk). Bij de Hiroshima pannenkoek wordt eerst de bodem gemaakt waarna alle ingrediënten erop worden gelegd. Vaak wordt dit geserveerd met noodles. De Osaka snack is het populairste. Hiervoor wordt eerst het beslag gemixed met alle ingrediënten voordat het hele zwikkie op de bakplaat gaat.

Helaas zien we deze street food hap nog niet echt vaak in het Hollandse straatbeeld. Maar wie weet komt er ooit, heel gewoon, naast de stroopwafelkraam op de markt een Japanse pannekoekenbakker te staan.

Thuis aan de slag? Bekijk dan eerst dit grappige Japanse filmpje eens: How to make an okonomiyaki at home

Download hier het Bubbles ‘n’ Bites recept voor Okonomiyaki

Check het Amsterdamse restaurant ook op: JapanesePancakeWorld 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *