Eiersalade met truffel

Om maar met de deur in huis te vallen: dit recept is een Slagerij de Leeuw-original.

De luxe Amsterdamse slagerij verkoopt al jaren de heerlijkste delicatessen waaronder eiersalade met truffel. Eigenlijk heel makkelijk zelf te maken zoals je hieronder kunt zien. Dus woon je niet echt in de buurt van onze hoofdstad dan koop je de allerbeste producten (want met synthetische truffelolie zal het resultaat teleurstellend zijn) en dan ga je snel aan de slag.

voor de salade:

8 eieren, niet al te hard gekookt
100 gr truffel tapenade
peper en truffel zout

voor de mayonaise:

1 ei
1 el mosterd
1 ansovisje
peper
2 el witte wijnazijn
25 ml witte truffelolie
400 ml zonnebloemolie

Voor de bereiding van de truffelmayonaise:

Doe alle gerechten behalve de zonnebloemolie in 1 keer in een hoge smalle maat beker.
Vul dan de maatbeker op met zonnebloemolie tot aan 400 ml
Let er wel op dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben.

Zet de staafmixer op de bodem van de beker en zet ‘m aan op de langzame stand. Op een gegeven moment voel je dat de ingrediënten om de staafmixer gaan ‘plakken’. Trek dan langzaam de staafmixer naar boven en beweeg ‘m een paar keer op en neer. Klaar is klaar en dan zet je de mixer gelijk uit.

Voor de bereiding van de salade:

De gekookte eieren in grove stukken snijden en met de fijngehakte truffel tapenade door de mayonaise mengen. Stampen met puree stamper.

Meng de mayonaise door het het eiertruffel mengsel en breng op smaak met peper en zout.

Serveer op crostini’s.