Spinaziepesto

Vers gemaakte pesto is zoveel beter dan een kant-en-klaar bakje uit de supermarkt. En eigenlijk is het ook maar heel weinig werk. Heb je een keukenmachine of blender? Dan ben je binnen 5 minuten kaar.

Drink hierbij de Orvieto Classico (Italiaans wit) van wijnhuis Decugnano dei Barbi.

Succes!

200 gr verse spinazie
3 teentjes knoflook
olijfolie
1 bakje/bosje basilicum
stukje Parmezaanse kaas
60 gr pistaches
peper en zout

Doe alle het groen in een keukenmachine en maal kort.
Doe de overige ingrediënten erbij en maal kruimelig.
Doe dan geleidelijk de olie erbij.
Maar af met peper en zout.

Je kunt de pest bewaren in een gesteriliseerde weckpot. Het blijft wel 10 dagen goed in de koelkast. Maar haal de pesto dan wel even 30 minuten voor gebruik eruit zodat hij goed op temperatuur en dus op smaak is.