Tasty Sunday Afternoon met Appel-Camemberttaart.

collage-gedekte-tafels.jpg

Wat is er nu mooier dan op een zondagmiddag een uitgebreide lunch te maken voor een groep vrienden. Lekker lang tafelen met verschillende hapjes, kaasjes, charcuterie en natuurlijk een goed glas. Bijvoorbeeld een Prosecco Frizzante van Sciantis. Licht, fris en slechts 11% alcohol.

Sla die eeuwige olijven en die fantasieloze wraps een keer over en pak uit met wat verrassende gerechtjes. Draai bijvoorbeeld een plakje parmaham om een goede grissini (hartige stengel) heen. Presenteer in een grote glazen drinkbeker. Draai van zachte geitenkaas en fijngesneden ham, bolletjes ter grootte van een knikker. Rol ze door geroosterde en fijngehakte pistachenootjes. Doe witte truffelolie in een schaaltje, peper en zout in een ander schaaltje en zet naast het vers afgebakken breekbrood. Gewoon erin dopen, heerlijk! Vergeet niet een groene salade te maken.

Je ‘pièce de résistance’ zal zeker deze Appel-Camemberttaart zijn. Heel makkelijk en snel klaar te maken en (bijna) iedereen vindt dit lekker. De rijpe smaak van de warme kaas en de frisheid van de appels zijn een fantastische combinatie. Wil je het helemaal ‘af maken’, dan serveer je deze taart met een glas houtgerijpte Chardonnay.

Enjoy!

Click hier voor het recept van de Appel-Camemberttaart met komijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *