Thaise rijstsalade

koriander.jpg

Tijdens warme dagen is het heerlijk om een koude salade te eten. Snel klaar en met heerlijke pittige smaken. De Thaise keuken biedt vele mogelijkheden in dit opzicht. Onderstaande salade is een fantastische combinatie met een koele, witte wijn met een licht zoetje. De zoetheid neutraliseert de pittige van de pepers.

– pandanrijst
– 1 rijpe mango
– 1 avocado, in blokjes
– 1 komkommer, in blokjes
– 3 el zoete chilisaus
– 1 of 2 rode Spaanse pepers
– 100 gr geschaafde amandelen, geroosterd
– bosje verse koriander, gehakt
– (Thaise) basilicum
– eventueel wat limoensap

Kook de rijst en laat afkoelen. Gebruik niet te veel rijst want dan wordt de salade alleen maar vlakker van smaak. 
Roer de mangoblokjes, de komkommer en de avocado door elkaar. Sprenkel er wat limoensap over.
Doe de chilisaus, de Spaanse peper, de amandelen en de koriander erbij. Nogmaals roeren.
Doe als laatste de afgekoelde rijst erbij.
Goed roeren.

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Je kan eindeloos variëren met ingrediënten. Probeer eens kleine garnalen of ander fruit zoals een rijpe peer ipv mango.

Wijntip: Gewürztraminer van Domaine Fernand Engel 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *