Lean ‘n’ Green

Zin in een licht lunch gerecht maar dan wel eentje met smaak? Dan maak je deze heerlijke groene vegetarische schotel. Het lijkt op spaghetti maar dat is het niet. De pasta is vervangen door slierten courgette en de saus is van ricotta. Allemaal heel erg ok dus. Maar veel belangrijker: mooi op smaak door de smaakmakers chilivlokken en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Geniet ervan!

Ingredienten:

1 courgette
half bakje ricotte
half zakje verse spinazie
3 takjes verse basilicum, de blaadjes ervan en grof gesnipperd
geraspte Parmezaanse kaas
chilivlokken
peper en zout
1 ei
pijnboompitten, geroosterd
olijfolie

Bereiding

Maak lange slierten van de courgette met een spiraalsnijder. Indien je dit handige apparaatje niet hebt dan snijd je er lange julienne van. Stoom of kook de courgette kort (max 1 minuut) zodat alles net niet gaar is. Laat goed uitlekken.
Meng in een kom de ricotta, het ei, peper en zout en de geraspte kaas.
Verwarm in een koekenpan een beetje olie en roerbak op hoog vuur de spinazie zeer kort. Doe naar smaak chilivlokken erbij en roer nog eens. Houd nog wat spinazie achter voor bij het serveren. Doe de courgette, de basilicum en het ricotta mengsel erbij.
Laat warm worden en heel even pruttelen. Schenk er wat olijfolie over.

Serveer op diepe borden en strooi de laatste verse spinazie erover en de pijnboompitten.

Wijntip: Pinot Gris uit de Elzas of een Orvieto Classico.