Chocoladecake met room van Liqueur de Paris

Chocolade-truffelcake-met-amarettoroom_reference.jpg

Dit is misschien wel één van de lekkerste (winter)toetjes die ik ken. Na een goede maaltijd met veel hartige en kruidige smaken verlang je naar romige zoetigheid. Stoere, volle en uitgesproken smaken. Natuurlijk serveer je de chocoladecake met een glaasje Liqueur de Paris en een dampende espresso.

INGREDIËNTEN

50 g blanke amandelen
250 g extra pure chocolade, in stukjes
150 g boter, in blokjes
5 eieren, gesplitst
150 g kristalsuiker
1 el Liqueur de Paris (amandellikeur)
zout
cacaopoeder, om te bestrooien

Voor de room van Liqueur de Paris
125 ml slagroom
1 el poedersuiker
1 el Liqueur de Paris

Extra: keukenmachine, ingevette springvorm van 24 cm ø

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160°C. Maal in een keukenmachine de amandelen fijn. Smelt in een pannetje de chocolade samen met de boter al roerend op heel laag vuur. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg de eidooiers 1 voor 1 aan het chocolademengsel toe. Roer er dan 50 g suiker, amandelen en de Liqueur de Paris door.
Klop met een mixer de eiwitten met een mespunt zout tot zachte pieken. Klop er beetje bij beetje 100 gram suiker door. Blijf kloppen tot er een stijve glanzende massa ontstaat. Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocolademengsel. Schep het beslag in de taartvorm en bak 30-35 min in het midden van de oven. 

Neem uit de oven en laat afkoelen. Klop voor de Liqueur de Paris-room de slagroom met de poedersuiker stijf. Meng de liqueur erdoor. 

Bestrooi de cake met cacaopoeder en serveer met de room van Liqueur de Paris.

Click hier voor deze originele amandellikeur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *