Spelt crackertjes met gerookte zalm

Misschien lijkt dit recept een hoop werk voor ‘slechts’ een borrelhapje. Maar de smaakexplosie van deze crackertjes is fantastisch. Precies in balans met mooie zuren en frisse room.
Schenk hier een mooie chardonnay bij. Eentje met een beetje houtrijping maar geen zware Californische jongen.

Eet smakelijk!

  • 2 el gehakte dille
  • 1/2 dl zure room
  • 1 el pikante mosterd
  • 1 dl mayonaise (op basis van mosterd en/of citroen)
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1/2 venkel
  • 4 radijzen
  • olijfolie
  • zwarte peper, zout
  • 4 tl ingelegd mosterd zaad *
  • 4 plukjes kervel (optioneel)
  • 1 tl venkelzaad, geroosterd
  • 1 tl lijnzaad, geroosterd
  • Boekweit of spelt crackers 

    Mix de dille, zure room, mosterd en mayo.
    Smeer dat op de doormidden gebroken crackers.
    Leg de zalm erop.
    Snijd de radijs in dunne schijven en de venkel in dunne stukken.
    Kruid met peper en zout en olijfolie.
    Schik dit over de zalm.
    Werk af met de ingelegde mosterdzaadjes, kervel en venkel- en lijnzaad.* Ingelegd mosterdzaad maak je door 50 gr mosterdzaad met 175 gr rode wijnazijn (of natuurazijn) en 10 gr appelazijn en 5 gr suiker plus een snuf zout te mengen. Bewaar dit in een gesteriliseerde weckpot. Ook lekker op andere salades.