Crème de Cassis

12.50

Crème de Cassis is voral bekend van de Kir Royal. Deze feestelijke bubble mix beleeft, net als vele andere cocktails en mixdrankjes, een echte revival. Bubbles ‘n’ Bites selecteerde de mooiste en meest authentieke crème de cassis: de Supercassis Nouvelle Récolte van het bourgondische huis Védrenne. Deze CdC is licht en fris van smaak met een laag alcoholpercentage van slechts 15%. Nouvelle Récolte betekent ‘nieuwe oogst’ wat inhoudt dat deze drank slechts eenmaal per jaar in beperkte hoeveelheid geproduceerd wordt. Wees er dus snel bij want op=op en dan moet je weer een jaar wachten!

Probeer de Supercassis ook eens over een citroensorbet of gemixt met vers grapefruitsap.

Land, streek

Frankrijk, Bourgogne

Producent

Védrenne

Alcohol

15%

Artikelnummer: ZVD-01-NV Categorie: Tags: ,

Beschrijving

De vinificatie

Védrenne koopt de zwarte bessen (de zgn Noir de Bourgogne) van de beste biologische fruittelers in de directe omgeving van Nuits-St-Georges. Dat houdt in dat er alleen met Bourgondisch fruit gewerkt wordt. De Bourgondische zware bes staat bekend als de meest aromatische ter wereld en evengoed verwerkt Védrenne het hoogste percentage bessen in haar Crème de Cassis. De Supercassis van Védrenne is heel puur en zonder kleur-, geur- en smaakstoffen gemaakt.

De producent

Védrenne bestaat al sinds 1923 en tot op de dag van vandaag maken zij nog steeds de beste likeuren van Frankrijk. Natuurlijk zijn zij vooral bekend vanwege de Supercassis Crème de Cassis.

Zwarte bessen zijn heel gezond. Ze bevatten drie maal zoveel vitaminen C als sinasappels. Bovendien zijn de zwarte bessen rijk aan vitaminen B6, B9, E en calcium. Daarentegen bevatten ze maar weinig suiker.

Extra informatie

Land, streek

Frankrijk, Bourgogne

Producent

Védrenne

Alcohol

15%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Crème de Cassis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *