rose

Brut Rosé – Graham Beck

22.50

Pritty in pink! Wat een heerlijke, subtiele rosé. Zalm roze kleur met subtiele fruit tonen in de smaak. Delicaat en feestelijk.

Heerlijk om cadeau te geven of om een zondagse brunch mee te starten!

Land, appellatie

Zuid Afrika, Western Cape

Druiven

Pinot Noir 80%, Chardonnay 20%

Producent

Graham Beck

Jaartal

2010

Alcohol

12,5%

Houtopvoeding

Geen

Beschrijving

De vinificatie

Graham Beck ontwikkelde het kwaliteitslabel MCC (Méthode Cap Classique).  Zuid-Afrikaanse vonkelwijnen waren dertig jaar geleden al van uitstekende kwaliteit, maar Graham Beck experimenteerde veel en slaagde erin om de kwaliteit van zijn vonkelwijnen aanzienlijk te verbeteren door een tweede gisting op fles op punt te stellen.

De chardonnay druiven zijn geselecteerd uit de beste Robertson wijngaarden en de pinot noir oogst komt uit de omgeving van False Bay nabij de kust. Het bijzondere van dit proces is het persen van de druiven. De chardonnay en pinot noir druiven zijn gelijktijdig, in dezelfde pers, geperst. Een ‘first timer’ voor Zuid Afrika. De tweede vergisting op fles is 36 maanden.

 

De Producent

Graham Beck Wines werd in 1983 opgericht toen Graham Beck de boerderij Madeba bij toeval kocht in Robertson op zo’n 175km van Kaapstad. Hij had het doel voor ogen om een wijnhuis van hoge klasse op te zetten. Het succes heeft zich uitgebreid met de aankoop van een tweede wijnhuis in Franschhoek. Inmiddels heeft Graham Beck Wines vier wijnhuizen in drie gebieden met een totaal van 386 hectare wijngaarden.
Robertson ligt op zo’n 175 km van Kaapstad, en het is een typisch stadje van de Breederivier wijnregio. Robertson Wine Valley is één van de vele Zuid-Afrikaanse wijn-routes. De Coastal Region van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek is wellicht de bekendste Kaapse wijn route, maar Graham Beck Wines heeft ook de Robertson Wine Valley op de kaart gezet. Robertson maakt samen met Ashton, Bonnievale, McGregor en Montagu deel uit van het district Breederivier Wynlande (Breede River Winelands).

De Graham Beck Wines behalen regelmatig Zuid-Afrikaanse en internationale Awards. De vonkelwijn Graham Beck Brut NV, die Nelson Mandela aan zijn gasten schonk toen hij op 10 mei 1994 in de Uniegebouwen in Pretoria ingehuldigd werd als eerste zwarte president van Zuid-Afrika zorgde voor een doorbraak. Op 4 juni 2008, de dag dat Obama zijn nominatie voor de presidentsverkiezingen won, kraakten president Obama en zijn familie ’s avonds enkele flessen Graham Beck Brut NV.

Extra informatie

Land, appellatie

Zuid Afrika, Western Cape

Druiven

Pinot Noir 80%, Chardonnay 20%

Producent

Graham Beck

Jaartal

2010

Alcohol

12,5%

Houtopvoeding

Geen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brut Rosé – Graham Beck” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *