Ver. Chardonnay reserva

Chardonnay Reserva Veramonte

9.99

Deze chardonnay past bij alle situaties. Op een zonnig terras en bij een uitgebreide maaltijd. Tropisch fruit en citrus in de smaak en wat florale aroma’s.
Tip: Probeer deze wijn eens bij een Indiaase Curry of bij roereieren met gerookte zalm. Serveer ‘m op zo’n 8 – 10 graden.

 

Land, streek

Chili, Casablanca Valley

Appellatie

Casablanca Valley

Druiven

Chardonnay

Producent

Veramonte

Jaartal

2014

Alcohol

13,5%

Houtopvoeding

8 maanden rijping op Amerikaans en Frans eikenhout, waarvan 25% nieuw.

SKU: VM-01-163 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

De vinificatie

De oogst gebeurt gedeeltelijk handmatig, gedeeltelijk mechanisch. De wijngaard is gelegen in Casablanca Valley, Chili’s beste appellation voor witte wijnen, dankzij de uitzonderlijke lichtintensiteit en het ‘cool climate’, dat zorgt voor intense aroma’s. Koele vergisting in tanks van RVS. Rijping op vaten van Amerikaans en Frans eiken, waarvan 25% nieuw, gedurende acht maanden.

De producent

Agustin Huneeus vestigde zich in 1990 in Casablanca Valley, overtuigd van de enorme kwaliteitspotentie van het gebied om wijndruiven te telen, en geraakt door de natuurlijke schoonheid, die hij wilde bewaren. Hij kocht een immens stuk van de vallei en plantte 400 hectare wijngaard, met druivenrassen die graag niet te veel warmte willen hebben. Sauvignon Blanc en Pinot Noir maken daarom een belangrijk deel van de aanplant uit, met in mindere mate Chardonnay. Inmiddels zijn er stukken van de wijngaard herkend waar de druiven zich beter ontwikkelen dan in andere stukken, en dat heeft weer geleid tot strengere selectie, waardoor betere cuvées individueel op de markt gebracht kunnen worden.

Nu zijn velen hem inmiddels gevolgd en zijn er talloze wineries in Casablanca Valley, maar Veramonte is nog steeds de enige die er een winery en ontvangstruimte heeft neergezet die in Napa Valley niet zou misstaan. Kosten noch moeite zijn gespaard om een bedrijf neer te zetten dat is gericht op de toekomst en dat bovendien is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister waarvan de hele regio uiteraard profiteert.

Veramonte’s wijnen krijgen regelmatig uitstekende noteringen in toonaangevende tijdschriften als Wine Spectator en Wine Enthusiast en bieden bovendien waar voor hun geld. De stijl van Veramonte is er op gericht de verfijning en het bijzondere van het terroir van Casablanca tot uitdrukking te brengen. Wijn met karakter en een eigen gezicht.

Extra informatie

Land, streek

Chili, Casablanca Valley

Appellatie

Casablanca Valley

Druiven

Chardonnay

Producent

Veramonte

Jaartal

2014

Alcohol

13,5%

Houtopvoeding

8 maanden rijping op Amerikaans en Frans eikenhout, waarvan 25% nieuw.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chardonnay Reserva Veramonte” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *