Beschrijving
De vinificatie
De wijngaarden omvatten zo’n 42 hectare, gelegen op 40 kilometer ten zuiden van Barcelona. Handmatige oogst van de druiven. Eerste fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (16-18° C). De flessen rijpen daarna tien maanden in de kelder, waarbij ze hun tweede vergisting op fles ondergaan.
De producent
Cavas Masachs bestaat ruim 100 jaar, maar werd in 1977 nieuw leven ingeblazen door Josep en Joan Masachs. De kwaliteit van hun Cavas leidde tot meer vraag, waardoor de productie-faciliteiten al snel te klein werden. Tegenwoordig komen de druiven voor Cavas Masachs van een 42 hectare tellende wijngaard, in het centrum waarvan de winery zelf is gebouwd. De omstandigheden zijn ideaal voor het verbouwen van wijndruiven. Het domein is gelegen op zo’n 40 kilometer ten zuiden van Barcelona en wordt beschermd tegen de koude noordelijke winden door het Montserrat gebergte. De winters zijn zacht, er valt voldoende regen, de zomers zijn warm en droog. De druiven bevatten voldoende zuur, suiker en aroma’s, de perfecte basis voor Cava. De Cava’s worden gemaakt van verschillende druivenrassen: Macabeo (Viura), Xarel.lo en Parellada, terwijl voor de Rosé het druivenras Trepat staat aangeplant.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.