Champagne brut ‘half flesje’ 375 ml

19.50

Half flesje van 375 ml. Verfijnde droge champagne van het huis Beaumet. Complex in de neus en met een fijne mousse. Mineraliteit, geroosterd brood en fruitigheid. Een schoolvoorbeeld van deze iconische appellation.
Tip:  Serveer op 10 graden als apéritief. Of als begeleiding van oesters, vis, sushi, fingerfood, lunch, brunch en bij een champagne ontbijtje. Kortom, champagne kan altijd en is van alle tijden. Dat wist Marilyn Monroe ook al.

Uitverkocht

Beschrijving

De vinificatie

De wijngaarden hebben een kalkrijke bodem en de wijnstokken zijn zeer dicht op elkaar geplant; zo’n 10.000 stokken per ha. Vanzelfsprekend methode champenoise (tweede vergisting op fles). Beaumet laat de wijn minimaal 3 jaar op fles rijpen alvorens het dégorgement plaats vindt. Daarna volgt nog een half jaar rijping in de kelder.

De Producent

Oorspronkelijk was de firma eigendom van de familie Beaumet, die het huis in 1878 vestigde, tot het in 1977 verkocht werd aan Jacques Trouillard. In 1980 verhuisde men naar een schitterend oud huis met grote kelders middenin het mooie Malakoffpark in het centrum van Epernay, de hoofdstad van de Champagnestreek. Vanaf 2004 behoren het Château de Malakoff en Champagne Beaumet toe aan de groep Laurent-Perrier.

Het huis Beaumet heeft ± 125 ha. eigen wijngaarden, hetgeen uitzonderlijk is in dit gebied. Deze wijngaarden zijn beplant met de traditionele rassen voor Champagne: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Beaumet’s eigen druiven komen voor het grootste deel uit de Côte des Blancs, dat beschouwd wordt als het superieure gedeelte van de streek voor Chardonnay. Daarnaast koopt men druiven van andere geselecteerde boeren. Het traditioneel werkend, maar uiterst modern geoutilleerde bedrijf levert Champagne-wijnen van topklasse die zich kwalitatief probleemloos kunnen meten met de bekendere merken. De Champagnes van Beaumet zijn vaak gebaseerd op een fors gedeelte Chadonnay uit de Côte des Blancs, en zijn daarom relatief elegant.

Extra informatie

Land, appellatie

Frankrijk, Champagne

Appellatie

AOC Champagne

Druiven

40% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 30% Pinot Meunier

Producent

Beaumet

Jaartal

nvt

Alcohol

12%

Houtopvoeding

Geen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Champagne brut ‘half flesje’ 375 ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *