Moscatel de Setúbal

12.50

De rijpe aroma’s van deze dessertwijn, vijgen, rozijnen en goede sinaasappelmarmelade, zijn typerend voor Moscatel. Zeer geconcentreerde smaak en perfecte verhouding tussen zoet en zuur. Hierdoor verveelt zelfs een tweede glaasje niet.
Tip: Serveren in kleine sherry glazen op 17 graden. Mooi afsluiting van een diner in combinatie met een Drachtster Turf (kruid/speculaas/noten cake).

 

Artikelnummer: QB-018 Categorieën: , , ,

Beschrijving

De vinificatie

De wijngaarden zijn aangeplant op het schiereiland Setúbal, op de hellingen van de bergketen Serra de Arrábida, waar de bodem bestaat uit kalksteen en klei. Handmatige oogst. Korte vinificatie, waarbij de vergisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol. De wijn ligt zeer lang op de eigen schillen (gedurende de winter), om maximale extractie mogelijk te maken. Rijping van minimaal drie jaar op kleine vaatjes van eikenhout.

De producent

Bacalhôa is een modern en efficiënt bedrijf dat de historische waarde van het gebied en de  wijnen hoog in het vaandel heeft. Met wijngaarden en productiefaciliteiten in de gebieden Azeitão, Alentejo, Lorridos en Setúbal beschikt Bacalhôa over een breed assortiment kwaliteitswijnen. Denk onder andere aan de beroemde Quinta da Bacalhõa en de Moscatel de Setúbal.

Doorgaans zijn de zomers in Alentejo heet, temperaturen van 40 graden of meer zijn niet ongewoon. Het is bijna het enige wijnbouwgebied van Portugal dat zich helemaal onttrekt aan de invloed van de Atlantische Oceaan.

Recensies

In juli 2009 schreef Hubrecht Duijker over de Quinta da Bacalhõa dat het een “Feest voor de zintuigen” is. Jancis Robinson, Financial Times, december 2011 over de Tinto da Anfora 2008: “underpriced gem” en “Playful, satisfying with a flavour that reminded me of marrons glacés. Neat and complete”.

Extra informatie

Land, streek

Portugal, Terras do Sado

Appellatie

DOC Setúbal

Druiven

Moscatel de Setúbal (Muscat d’Alexandrie)

Producent

Bacalhôa

Jaartal

2011

Alcohol

18%

Houtopvoeding

3 jaar in kleine vaatjes

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Moscatel de Setúbal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.