Marcassin de Bourgogne

26.50

Marcassin is de naam. Een explosie van rood fruit en frisse zoetheid. Gemaakt van het beste uit de Bourgogne en 7 jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Dit aperitief drink je een beetje gekoeld en puur voor of juist na het diner. Of probeer eens een scheutje over een citroensorbet.
Tip: Koop een heel Langres kaasje en schenk wat Marcassin in de ‘fontaine’ (het kuiltje bovenop). Even laten intrekken. Glaasje koude Marcassin erbij en en klaar.

Beschrijving

De vinificatie

Marcassin de Bourgogne is een typisch streekproduct. Het is een distillaat van de ’marc’ van het vinificatieproces. Dit zijn de vaste delen (zoals steeltjes, schilletjes en pitjes) die overblijven na het persen van de druiven. Védrenne koopt de marc o.a. van ‚buurman’ Hospice de Beaune. De smaak van de Marcassin is zacht en met verfijnde aroma’s. Dit is zeker ook te danken aan de 5 tot 7 jaar rijping op eikenhouten vaten.

De producent

Védrenne bestaat al sinds 1923 en tot op de dag van vandaag maken zij nog steeds de beste likeuren van Frankrijk. Natuurlijk zijn zij vooral bekend vanwege de Supercassis Crème de Cassis .

Extra informatie

Land, streek

Frankrijk, Bourgogne

Producent

Védrenne

Alcohol

18%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Marcassin de Bourgogne” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *