Amarone della Valpolicella

(1 klantbeoordeling)

37.50

Deze Amarone is krachtige met frambozen, viooltjes en wat munt in de geur. Gemaakt door de oprichter van het huis Montresor, klassiek en elegant.
Tip: drinken bij gebraden rundvlees en serveren op 16-18 graden.

Artikelnummer: GM-017 Categorieën: , , , Tags: , , ,

Beschrijving

De vinificatie
De trossen worden eerst te drogen gelegd en verliezen daarbij 45% van hun gewicht doordat het water verdampt. Pas aan het eind van februari worden de druiven geperst. De most is rijk en geconcentreerd en vergist gedurende 4 maanden op tanks van RVS, bij een gecontroleerde, lage temperatuur, tot de wijn geheel en al droog is. Vervolgens is de wijn 3 jaar op kleine, gebruikte houten vaatjes (Frans eiken) gerijpt en vervolgens nog 6 maanden op fles.

De producent
Cantine Giacomo Montresor is een echt familiebedrijf. De van oorsprong Franse familie Montresor heeft het bedrijf in de tweede helft van de 19e eeuw gevestigd in Verona.
Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de twee achterkleinkinderen van de oprichter en bezit het 140 hectare eigen wijngaarden in Veneto. Daarnaast is de Montresor Group opgericht, die nog eens 4.500 hectare (!) bezit in de meest vooraanstaande wijnregio’s in Italië, en daarmee in staat is een compleet gamma Italiaanse wijnen te bieden.

Kijk ook op vinimontresor.it

Extra informatie

Land, streek

Italië – Veneto

Appellatie

Amarone della Valpolicella DOCG

Druiven

Corvina, Rondinella, Molinara

Producent

Cantina Giacomo Montresor

Jaartal

2015

Alcohol

15,5%

Houtopvoeding

3 jaar op oud hout, 6 maanden op fles

1 beoordeling voor Amarone della Valpolicella

  1. geert

    Heerlijk

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.