Beschrijving
De vinificatie
De wijngaard van Cru Meriame (met 50 jaar oude stokken) is gelegen in een klein amfitheather waar het gemiddeld 3 graden warmer is dan bij de buren. Dit microklimaat is ook de reden geweest om de wijngaard te verheffen tot individuele Cru. De nebbiolo druiven worden met de hand geplukt. De vergisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde tanks op zo’n 27 – 30 graden.
De producent
Lekkere wijn maken van je eigen wijngaard in je eigen geliefde Piemonte – wie zou daar niet van dromen? Paolo Manzone, lange tijd wijnmaker voor wijngigant Giordano, heeft zijn droom voor elkaar. Hij bezit tien hectare wijngaard in Piemonte, waarvan 4 met de prestigieuze appellation Barolo en 6 in de omgeving van Alba. De ene Barolo draagt de naam van het sub-district Serralunga – geboortegrond van lang levende, tamelijk krachtige Barolo’s – en is afkomstig van 15 jaar oude stokken. De andere is een “single vineyard” of Cru: Meriame, 60 jaar geleden aangeplant. Paolo Manzone is zelfs de enige bezitter van deze wijngaard, een echte Monopole dus, hoewel dat niet op het etiket staat.
Naast de 2 Barolo’s produceert Paolo Manzone ook nog een Dolcetto d’Alba, een Barbera d’Alba en een Nebbiolo d’Alba. Deze wijnen komen van 6 hectare wijngaard in de gemeente Sinio, die geen recht hebben op de DOCG Barolo. De aandacht en zorg die aan deze wijnen wordt besteed is precies dezelfde als voor de Barolo’s: er wordt alles aan gedaan om fruit, terroir en karakter te behouden.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.