Rosso Umbria

12.99

Fruitig, zachte maar volle wijn. Fijne Italiaanse smaak. Bijzondere ontdekking uit de minder bekende wijnstreek Umbrië.
Tip: combineert goed bij veel soorten pasta. Drink ‘m op zo’n 18 graden.

 

Artikelnummer: DC-002 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

De vinificatie

Op 320 meter hoogte gelegen, met een bodem rijk aan mergel en klei, en grote hoeveelheden fossiele schelpen. De winery wordt omringd door de wijngaarden. Bij gecontroleerde temperatuur in tanks van RVS.

De producent

Decugnano dei Barbi is producent van kwaliteitswijnen in Umbria. Het domaine is gevestigd in het hart van de Orvieto Classico, in Fossatella di Corbara, nabij de stad Orvieto. Gelegen op een heuvel op 320 meter boven de zeespiegel heeft het bedrijf alles om topkwaliteit te produceren: het micro-klimaat is ideaal voor de productie van wijn, met vele zonuren en een bodem die rijk is aan mergel en klei, en bovendien ook aan fossiele schelpen.

De naam Decugnano gaat op zijn minst 800 jaar terug, toen de wijngaarden toebehoorden aan de kerk en bekend was als “Santa Maria di Decugnano”. Er zijn echter aanwijzingen dat hier al in Etruskische tijden wijn werd verbouwd.

Claudio Barbi kocht het domaine in 1973, vanwege de uitstekende kwaliteit van de wijn, die werd gezien als één van de beste in Orvieto. Door reorganisatie duurde het tot 1978 voor de eerste wijnen onder de naam Decugnano dei Barbi werden uitgebracht. Sindsdien is het bedrijf synoniem met kwaliteit en innovatie.

De filosofie van het bedrijf is er op gericht, kwaliteitswijnen te produceren, met respect voor traditie en natuur, maar tegelijkertijd met een scherp oog voor moderne techniek, waar die de kwaliteit verder kan verbeteren.

Extra informatie

Land, streek

Italië, Umbrië

Appellatie

IGT Umbria

Druiven

50% Sangiovese, 30% Cabernet Sauvignon en 20% Montepulciano

Producent

Decugnano dei Barbi

Jaartal

2014

Houtopvoeding

Geen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rosso Umbria” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.