California Chardonnay

13.50

Dit is precies wat je van een Californische chardonnay verwacht; romig, rijp met tonen van vanille en boter. Mooie houtrijping en verrassend elegant.

 

Beschrijving

Sonoma County is, samen met Napa Valley, het meest bekende wijnbouwgebied van Californië. Het landschap doet soms denken aan de Bourgogne, maar vaker aan Toscane. Veel Italianen emigreerden aan het begin van de twintigste eeuw naar Amerika om in Sonoma Valley wijngaarden aan te planten. Eén van die vroege pioniers was Samuele Sebastiani. Hij startte in 1904 zijn eigen winery en daar begon hij, trouw aan zijn Italiaanse afkomst, met het produceren van krachtige rode wijnen. Zijn zoon Auguste nam het over na zijn dood in 1944. Hij breidde het bedrijf uit met nieuwe gebouwen en voegde aan de portfolio nieuwe varietal-wijnen en eigen blends toe. Altijd gekleed in een tuinbroek werd hij gezien als één van Amerika’s meest talentvolle wijnmakers. Na zijn dood, in 1980, namen zijn vrouw en kinderen de winery over. In die periode kende het bedrijf een enorme groei, door de aanbouw van een winery in Central Valley, die een aantal merkwijnen ging produceren. Dit bedrijf staat bekend als Turner Road Vintners en bereikte een productie van 8 miljoen kisten wijn per jaar. Op dat hoogste punt werd het verkocht aan Constellation Brands en ging de familie zich weer richten op het produceren van individuele wijnen uit de verschillende appellations van Sonoma. Tegenwoordig behoort Sebastiani Vineyards & Winery toe aan Bill Foley, maar aan de ambitie om mooie Sonoma-wijnen te maken, ontbreekt het nog steeds niet.

Traditionele vergisting bij gecontroleerde temperatuur. Een gedeelte van de wijn rijpt op gebruikte vaten van eikenhout.

Extra informatie

Land, streek

Noord Amerika, Californië

Appellatie

Lodi

Druiven

Chardonnay

Producent

Sebastiani

Jaartal

2017

Houtopvoeding

Aantal maanden gebruikt eiken hout

Alcohol

14%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “California Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *