Mâcon-Villages ‘Les Mulots’

13.50

Deze Mâcon-Villages is het bewijs van de potentie van de Bourgogne. Niet houtgelagerde witte Bourgognes zijn stoer, sterk maar blijven elegant, expressief en heerlijk om te ontdekken.

Tip: Drink deze wijn bij verschillende vissoorten zoals gegrilde baars en koude zalm. Of bij een Quiche of een soufflé. Voor de ultieme Bourgondische ervaring combineer je met een stukje Époisses de Bourgogne.

 

 

Artikelnummer: ZVA-03-1 Categorieën: , , , Tags: ,

Beschrijving

De vinificatie

Het perceel “Les Mulots” ligt in Cortevaix, een klein plaatsje tussen Cluny en Cormatin (30 km van Fuissé). De Chardonnay wijnstokken zijn aangeplant op een kleiachtige, kalkhoudende bodem en hebben een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Machinale oogst. Koele vergisting bij gecontroleerde temperatuur, op tanks van RVS.

De producent

Het Domaine Roger Luquet wordt al vijf generaties lang door de familie Luquet geexploiteerd. De wijngaarden zijn gelegen in de Zuidelijke Bourgogne en zonder uitzondering beplant met Chardonnay. Wat in 1969 begon met een bescheiden 4,7 hectare is nu een dynamisch Domaine met ongeveer 26 hectare wijngaard in de appellations Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Macon. Er wordt bovendien een fraaie Crémant de Bourgogne geproduceerd. Jaarlijks worden in totaal zo’n 200.000 flessen geproduceerd, waarvan 70% wordt geëxporteerd.

 

Extra informatie

Land, streek

Frankrijk, Bourgogne

Appellatie

AOC Mâcon-Villages

Druiven

Chardonnay

Producent

Domaine Luquet

Jaartal

2016

Alcohol

13%

Houtopvoeding

Geen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mâcon-Villages ‘Les Mulots’” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.