Pinot Noir Bishop’s Leap

13.99

Nieuw Zeeland levert ‘cool climate’ wijnen af. Deze Pinot Noir mag daar zeker toe gerekend worden. Kersen, rood fruit en een klein beetje vanille. Aromatisch en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Tip: Serveer lekker fris op bv 12 of 13 graden bij gegrilde sardines.

Beschrijving

De vinificatie van Pinot Noir

De wijngaard is gelegen in Wairau Valley. Vinificatie bij lage, gecontroleerde temperatuur in tanks van RVS met regelmatige battonage. Gedeeltelijke rijping op Frans eiken.

De producent

De naam Bishop’s Leap is afgeleid van de naam van een klip, die weer verband houdt met een mythe die onder de lokale bevolking wordt verteld. Deze mythe is geboren tijdens de zogenaamde New Zealand Wars die duurden van 1845 tot en met 1872. De New Zealand Wars is een verzamelnaam voor diverse betreurenswaardige conflicten tussen verschillende Maori-stammen onderling, machtsstrijd tussen de leden van dezelfde stam en natuurlijk ook de Britse troepen die de rechten van het Britse Rijk verdedigden. Naar verluidt werd een bisschop in Marlborough opgejaagd door een groep Maori-strijders tot hij aan de rand kwam van een steile klip, uitkijkend over de Wairau River. Hij zag geen uitweg meer en nam de sprong: Bishop’s Leap.

Extra informatie

Land, streek

Nieuw-Zeeland, Marlborough

Appellatie

Marlborough

Druiven

Pinot Noir

Producent

Bishop's Leap

Jaartal

2012

Alcohol

13,5%

Houtlagering

Gedeeltelijk op Frans eiken

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pinot Noir Bishop’s Leap” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *