Riesling trocken Nierstein Oehlberg

17.50

Sappige Duitse . Frisse maar volle stijl. De wijn is in goede balans met zachte zuren en  een lange afdronk.


100 op voorraad

Beschrijving

De vinificatie

De vergisting van sap vindt plaats in temperatuur gecontroleerde RVS tanks. Geen houtopvoeding.

De producent

Louis Guntrum is een naam die in vele kringen respect afdwingt. De familie Guntrum verbouwt al sinds 1648 wijndruiven, maar vestigde zich pas in 1923 op de huidige plek, aan de Rheinallee, aan de oevers van de rivier. De familie bezit percelen in hoogaangeschreven wijngaarden als de Oppenheimer Sackträger en Herrenberg, de Niersteiner Oelberg, Hipping en Pettenthal. Inmiddels staat de 11de generatie aan het hoofd, in de persoon van Louis Konstantin Guntrum. De filosofie is in al die jaren onveranderd gebleven: gebruik alleen de beste druiven uit je beste wijngaarden om de beste wijnen te maken.

Louis Konstantin Guntrum is opgegroeid in Nierstein en Oppenheim. Na zijn studie Business Administration en Nationale Economie voegde hij zich bij de Louis Guntrum Estage en verhuisde naar de VS om de verkoop van de wijnen te ondersteunen. In 2000 keerde hij terug en nam in 2003 het 370 jaar oude familie landgoed over. Sindsdien streeft hij naar excellentie, perfectie en terroir uitdrukking in zijn wijnen. Het groeien van organische druiven, zij het zonder certificering, is vanzelfsprekend voor de familie. De meesterwerken van Guntrum zijn de Rieslings, zowel als droge stijl en als fruitige stijl. Konstantin is voorzitter van de Nierstein Wijnboeren Associatie sinds 2009. Hij is ook lid van de Rheinhessen Wine Guild en de Conf’rie St. Etienne d’Alsace bij Château de Kientzheim.

Voor de wijnen uit deze wijnstreken werden aan het begin van de twintigste eeuw meer betaald dan voor Premier Grands Crus uit Bordeaux. Die situatie is nu wel anders, om het maar eens mild uit te drukken, maar dat geeft wel aan wat een enorme waar voor je geld deze Duitse wijnen bieden.

Dirk Roth is de wijnmaker van Louis Guntrum.

Extra informatie

Land, streek

Duitsland, Rheinhessen

Appellatie

Niersteiner Oehlberg, Rheinhessen

Druiven

Riesling

Producent

Louis Guntrum

Jaartal

2015

Alcohol

13%

Houtopvoeding

Geen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Riesling trocken Nierstein Oehlberg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *