Hapjes met frisse palingsalade

Gerookte paling is heerlijk zo af en toe. Niet te vaak en niet te veel. Bereid met iets fris, als tegenhanger op het vet van de paling, blijf je ervan eten. In dit recept is dat de marinade van witte wijn en citroen. Je kunt er voor het serveren zelfs nog wat van over de crostini’s druppelen.

Deze crostini’s met palingsalade is lekker feestelijk met een glas crémant de Bourgogne.

200 gr gerookte palingfilet
2 lente-uitjes (of een halve rode ui, fijngesnipperd)
100 ml droge witte wijn
1 el citroensap
2 el olijfolie
2 el peterselie, fijngehakt
2 el verse basilicum, in reepjes gescheurd
vers gemalen peper
1/2 kropje eikenbladsla
4 crostini’s van pain de campagne
4 el mayonaise
1/2 bakje tuinkers

 

Snij de lente-ui in ringetjes.
Roer in een kom de wijn, citroensap, olijfolie, uiringetjes en alle kruiden tot een
marinade. Breng op smaak met peper.
Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade.

Laat de paling minstens 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Maak de slabladeren schoon en bestrijk de crostini’s met wat mayonaise.
Leg de blaadjes sla erop, schep de paling met kruiden uit de marinade en leg er op.
Garneer met nog een beetje mayonaise en tuinkers.