Delicatessen uit Piemonte

tartufi.jpg

Hoewel maart helemaal niet het seizoen is voor verse Tuber Magnatum Pico, witte truffel op z’n Hollands, is het heerlijk om toch nog even die aardse en delicate smaken te proeven. Het kan deze maand nog koud en guur zijn. Dus dikke sokken aan en kruip met een dik bord pasta en een mooie rode wijn dicht bij de open haard.

De pasta kan vrij snel en eenvoudig gekookt worden met kwalitatief goede witte truffelolie, -zout en wat geraspte Parmezaanse kaas. Eventueel wat gemengde paddestoelen bakken en erbij doen.

Top combinatie met een goede Barbaresco. Als je deze wijn niet vergeet eerst een paar uur te laten ‘ademen’ dan is deze krachtpatser bijna fluweel zacht!

BnB Tip Bricco San Giuliano van Pasquale Pelissero

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *