Pinot Noir en knoflookkippetjes

Gevogelte-eenpersoonskippetje-met-pancetta-knoflookartisjok-en-paddestoelen_reference.jpg

Toch mooi als een foodies-tijdschrift als Elle Eten gek is op een wijnhuis van Bubbles ‚n’ Bites. De Pinot Noir Reserve van Paul Mas is al vaker behoorlijk geroemd en geprezen door de Elle’s grachtengordelredactie. 

Sommelier Daphne Oudshoorn is het met de culischrijvers eens: „Ik ben groot fan van meneer Mas”. Dus vroeg Elle Eten haar om bij zowel de Pinot Noir van Paul Mas, als bij de Cabernet Sauvignon, een bijpassend gerecht te adviseren. Natuurlijk wel op het niveau van Daphnes werkgever tweesterrenrestaurant Bord’Eau.

Daphne raadt ons aan om een knoflookkippetje met pancetta bij de Pinot Noir te eten. “Het soepele sap van de Pinot Noir maakt de kip nòg sappiger en de pancetta en paddestoelen maken de wijn wat ruiger en aardser”, redeneert ze. Bij de Cabernet Sauvignon moeten we reebout met mosterd en stoofpeertjes eten. Waarom? Omdat “deze mooiboy Cabernet heel lief voor de reebout is” zegt de sterrensommelier. 

Genoeg gehoord, vanavond staat er Paul Mas op het menu!

 

Click hier voor de recepten van Elle Eten..

Bij de Cabernet Sauvignon, d’A van Paul Mas: Reebout met mosterd en stoofperen

Bij de Pinot Noir Reserve, d’A van Paul Mas: Knoflookkippetje met pancetta 

Deze heerlijke wijn online bestellen bij Bubbles ‘n’ Bites: Pinot Noir van Paul Mas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *