Smeren maar!

Cervelle de Canut, specialiteit uit Lyon, Frankrijk.
Het is bereid met verse kaas (dus géén kwark), groene kruiden als bieslook en dragon. Je kunt alle kruiden die je lekker vindt ervoor gebruiken. Serveer deze Franse delicatesse met een knapperig stuk  pain de campagne en een frisse (niet houtgelagerde) chardonnay. Wat dacht je van een Chablis en mooie Saint Veran. Met een sprankelende bubbel als een Crémant de Bourgogne of zelfs een Champagne is dit kaasje ook dikke vrienden.

Ingrediënten (hoeveelheden schat je in naar eigen smaak)

Bakje Monchou
Peterselie
Kervel
Bieslook
Dragon
Sjalotje, fijn gehakt
1 teentje knoflook, geperst
Peper en zout,
Scheutje olijfolie
1 el witte wijnazijn
Slagroom

Bereiding

Roer eerst de witte, verse kaas los in een kom. Hak alle groene kruiden fijn en meng deze smaken met de gehakte sjalot en de knoflook door de verse kaas. Doe wat olijfolie en azijn erdoor en roer goed. Schenk vervolgens net zoveel (opgeklopte) slagroom erbij tot het een goed smeerbaar mengsel is. Niet te dun maar ook niet te stug. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met knapperig boeren brood en een koel glas chadonnay. De Fransen eten Cervelle de Canut ook graag met in de schil gekookte aardappelen en boeren achterham.