Haring en Chablis; een vet stel.

haring.jpg

Haring is een van de vijf vette. Vette vissen wel te verstaan; zalm, ansjovis, sardines, makreel en haring dus. Ga je ze combineren met wijn, zorg dan voor een stoere jongen naast deze smaakbommen.

Haring is misschien wel de moeilijkste in het hele rijtje om te matchen met een mooie wijn. Bekend is de combi met een Manzanilla of Fino sherry. Wil je geen sherry maar wijn in je glas dan kun je kiezen voor een Muscadet de Sèvre et Maine (goed vanwege lichte ziltigheid), een Touraine Sauvignon Blanc of een droge Entre-Deux-Mers. Soave Classico zou ook nog kunnen. Toegegeven dit gaat wel alle kanten uit qua smaak pallet. Strakke zuren, fruitigheid en bitters komen langs in deze wijnen. Kan dat allemaal wel? We doen er gewoon nog een schepje bovenop: schenk eens een Chablis in bij je harinkje.

Mijn favoriet. De Chardonnay druif heeft natuurlijk een rijk en hoog smaakgehalte waardoor hij de haring makkelijk aankan. En door de droge mineraliteit en misschien zelfs dat vleugje ziltigheid, is dit een fantastische combinatie.

Proberen maar!!

01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *