ZoetSappig Zomers

fruit_variatie_413x416.jpg

In het zomerseizoen is er volop vers en sappig fruit te verkrijgen. Peren, mango’s, bananen, nectarines en meloen om maar wat te noemen. Dit vraagt om een luie stoel in de zon met een fruitsalade en een sprankelende witte wijn binnen handbereik. Genieten maar!

Fruitsoorten met een hoog zuurgehalte kunnen een wijn ‘dun’ maken en een metaalachtige smaak geven. Maar zoete (dessert)wijnen en wijnen van druiven met botrytis of van laat geoogste druiven, kunnen een zonnig fruitmandje wel hebben. Ook menige mousserende wijn heeft geen probleem met een zuurtje hier en daar. Het allerlekkerste is het om een gemengde fruitsalade te maken van verschillende soorten wit en geel fruit. Meng zuur, zoet, rijpe sappige vruchten met ook wat stevigere varianten. De beste begeleiding komt van een goede (!) Moscato D’Asti.

 

B’n’B tip: Moscato D’Asti van Pico Maccario 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *