Wit ‘n’ vloeibaar goud

Met achterham en een gekookt scharreleitje zijn ze misschien wel het lekkerste. Of met gerookte zalm en bieslook. Maar ook in groentequiches en wokschotels worden asperges tegenwoordig gebruikt. Volgens aspergekenners worden er de gekste dingen mee gedaan en kom je ze zelfs tegen in likeur, cocktails en crème brûlée. Vroeger waren de witte stengels alleen weggelegd voor de welgestelden, tegenwoordig…

Lees verder

Salade Périgourdine

Deze salade uit de Périgord (Sud-Ouest) Frankrijks is een oud traditioneel gerecht. Er horen o.a. gebakken aardappeltjes, haricots verts, gerookte eendenborst en paddenstoelen in. Slechts een greep uit de waslijst aan mogelijke ingrediënten. Onze eigen variant is fris maar heeft evengoed die mooie zware boeren smaken uit de `Franse keuken. gemengde sla (o.a. eikenblad sla, botersla en frissée) 1 gele…

Lees verder