Wit ‘n’ vloeibaar goud

Met achterham en een gekookt scharreleitje zijn ze misschien wel het lekkerste. Of met gerookte zalm en bieslook. Maar ook in groentequiches en wokschotels worden asperges tegenwoordig gebruikt. Volgens aspergekenners worden er de gekste dingen mee gedaan en kom je ze zelfs tegen in likeur, cocktails en crème brûlée. Vroeger waren de witte stengels alleen weggelegd voor de welgestelden, tegenwoordig…

Lees verder

Salade Périgourdine

Deze salade uit de Périgord (Sud-Ouest) Frankrijks is een oud traditioneel gerecht. Er horen o.a. gebakken aardappeltjes, haricots verts, gerookte eendenborst en paddenstoelen in. Slechts een greep uit de waslijst aan mogelijke ingrediënten. Onze eigen variant is fris maar heeft evengoed die mooie zware boeren smaken uit de `Franse keuken. gemengde sla (o.a. eikenblad sla, botersla en frissée) 1 gele…

Lees verder

Beste Maatjes met wijn

Vorige week hebben we weer massaal zeker één haringparty bezocht en minimaal twee Hollandse Nieuwe gegeten. Of eet jij altijd een Maatje? Aan z’n staart, met het hoofd in de nek. Of spies jij laf voorgesneden stukjes aan een prikkertje? Ben jij van de Amsterdamse School en eet je zoute haring met een rauw uitje om de sterke vissmaak te…

Lees verder

TINCO Frysk en fruitig

Tinco wijn

TINCO is de nieuwe vin de pay d’oc wijn van Bubbles ‘n’ Bites. Het zijn 5 Languedoc wijnen met de kenmerkende smaak van Zuid Frankrijk. Drie heerlijke blends, Frysk en fruitig. En twee serieuze houtgerijpte wijnen: een Chardonnay en een Syrah/mourvèdre

Lees verder