Volg een wijncursus

Bubbles ‘n’ Bites geeft SDEN cursussen. Dit zijn wijncursussen waarvoor een landelijk (erkend) examen afgelegd kan worden.
Hieronder wat uitleg over de verschillende cursussen.


Wijnoorkonde opstapcursus – 5 avonden
SDEN – niveau 2

Ben jij een liefhebber van een goed glas wijn maar heb je je er nooit echt in verdiept? En ben je ook niet van plan om alsnog dikke boeken door te worstelen maar wil je wel graag iets meer weten over dit heerlijke sap? Dan is de Op Stap met Wijn-cursus wel iets voor jou. In vijf avonden krijg je wel wat uitleg over de belangrijkste druivenrassen, wijnlanden en -regio’s. Maar laat dit je niet afschrikken want de theorie zal zeker niet de overhand hebben. Het is vooral een praktische cursus. En dat wil zeggen dat er veel geproefd gaat worden. Je krijgt geen huiswerk mee maar na vijf sessies ben je wel een heel stuk wijnwijzer.

Data nader te bepalen. Altijd om de week en niet tijdens schoolvakanties.
Tijd:                               Aanvang 19.30, afronding ongeveer 22.30 uur
Kosten:
Locatie:


Wijnbrevet wijncursus – 8 avonden
SDEN – niveau 3

De SDEN 3 cursus is voor iedereen die zich serieus wil verdiepen in alle aspecten van de wijnwereld; wijnbouw, wijnlanden en –regio’s, vinificatieprocessen, druivenrassen en wijn-spijscombinaties. Met een beetje basiskennis (of gewoon met veel enthousiasme) kun je al deelnemen.  Tijdens SDEN 3 wordt er naast de zeer intensieve en wat meer serieuze, proefsessies, ook de nodige theorie behandeld. Wil je deze cursus afsluiten met het behalen van het Wijnbrevet, dan kun je meedoen aan het landelijke examen in Maarn. Dit wordt door de stichting Slijtersopleidingen afgenomen. Deze cursus is niet te onderschatten maar zeker haalbaar als je wat tijd hebt gestoken in je leerwerk. SDEN 3 is de aanloop naar de Vinologen opleiding.

Data nader te bepalen. Altijd om de week en niet tijdens schoolvakanties.
Tijd:                               Aanvang 19.30, afronding ongeveer 22.30 uur
Kosten:
Locatie:

Wil je op de hoogte gehouden worden van een nieuwe cursus? 
mail dan gerust, dan zetten we je op de mailinglijst.
E  info@bubblesnbites.nl